Kieslijst Gemeenteraadsverkiezingen 2018

woensdag 03 januari 2018

De SGP-ChristenUnie Goes heeft de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar vastgesteld. De partij kiest voor een mix van ervaring en verjonging.

Volledige lijst

 1. Johnny Lukasse
 2. Maurits Born
 3. Jurian van der Ree
 4. Elke Schiebaan - Boone
 5. André van der Reest
 6. Esther van de Vreede - Hensen
 7. Pieter Kramer
 8. Samuel van Dalen
 9. Jos Lukasse
 10. Lennard Openneer
 11. Kees Eckhardt
 12. Wim van Groningen
 13. Aard-Jan Verschuure
 14. Wico Dieleman
 15. Jan Murre
 16. Mechiel Verkuil
 17. Aart Verschuure
 18. Daan Witte
 19. Jan van der Maas
 20. Cees Verkuil
 21. René Westrate
 22. Jan Jaap Bouma
 23. Arie Heijboer
 24. Paul Colijn

Toelichting bij de top-5

 1. Johnny Lukasse (lijsttrekker); De huidige fractievoorzitter van de fractie blijft beschikbaar en is in maart weer lijsttrekker. Hij zit al heel waren jaren in de Goese politiek, eerst in het bestuur van de lokale kiesvereniging van de SGP en sinds maart 2000 als raadslid. In het dagelijkse leven is hij werkzaam als opleidingsmanager Welzijn bij het Hoornbeeck College in Goes. ”Ik draai al wat jaren mee, maar ben nog vol energie. Ook de komende jaren wil ik me weer inzetten voor een sterk en efficiënt bestuur van de gemeente Goes.”
 2. Maurits Born; Maurits Born kwam vier jaar geleden op de lijst voor de SGP ChristenUnie, hij werkt bij de ABN Amro en adviseert daar MKB-ers. “We zijn als Goes erg sterk op het MKB, daar ben ik trots op. Op dit moment zit de economie flink in de lift. Vooral het MKB merkt dit goed. De uitdaging is hoe wij hier als gemeente mee omgaan.Ik ga mij inzetten op het gebied van financiën, detailhandel, economische zaken en verkeer.”
 3. Jurian van der Ree; Jurian van der Ree, achttien jaar oud, staat als jongste op de lijst, hij studeert Beleid & Management Gezondheidszorg en Rechten in Rotterdam, maar woont in Goes. “Drie jaar geleden kwam ik als fractiemedewerker bij de SGP-ChristenUnie, erg mooi dat ik het vertrouwen heb gekregen en nu op deze plek mag staan. Ik wil me inzetten voor een sterk en innovatief sociaal beleid, economische groei voor Goes en een gezonde samenleving. Natuurlijk wil ik opkomen voor jongeren, maar veel meer voor een veilige samenleving voor iedereen. Dus zeker ook voor ouderen. Maar wat verjonging in de gemeenteraad kan geen kwaad!”
 4. Elke Schiebaan - Boone; Ook een nieuwkomer op de lijst. Elke is in het dagelijks leven GZ-psycholoog indigo Zeeland. “Ik heb de politiek altijd wel met interesse gevolgd, maar er nooit eerder echt iets mee gedaan. Nu is voor mij de tijd rijp om zélf aan de slag te gaan. Ik zie van dichtbij wat de uitwerking is van ons beleid in de zorg, aandacht daarvoor vind ik erg belangrijk. Ik ga voor een gezonde en veilige samenleving waarin iedereen mee kan doen! Ik wil me ook inzetten om onze mooie stad en dorpen aantrekkelijk te houden voor inwoners en bezoekers, met aandacht voor het ontwikkelen van een duurzaam leefklimaat binnen onze gemeente!”
 5. André van der Reest; André van der Reest heeft al erg veel ervaring, hij was raadslid en de afgelopen jaren was hij wethouder, met als portefeuille het sociaal domein. Hij is de wethouderskandidaat voor de SGP ChristenUnie. “De afgelopen jaren hebben we de decentralisatie gehad, daarbij heb ik me de afgelopen jaren ingezet om constructief te werk te gaan en te zorgen dat niemand tussen wal en schip valt. Graag zou ik hiermee nog een paar jaar doorgaan, er moet nog veel gebeuren en het is mooi om de resultaten van het beleid te zien!” 

« Terug