Graag uw reactie: Internet consultatie voorstel minister Plasterk over intrekking zondagswet.

Kerk1dinsdag 24 mei 2016

D66 heeft een initiatiefwet in de maak om de Zondagswet in te laten trekken en het regelen van de zondagsrust overlaten aan de plaatselijke overheid. Voordat Minister Plasterk dit initiatief overneemt wil hij de uitslag van een internetconsulatie afwachten.

Wat regelt de Zondagswet?

Kortgezegd regelt de Zondagswet dat er op zondag openbare rust is, maar ook dat in de omgeving van kerken  waar erediensten worden gehouden geen overlast wordt veroorzaakt. Bijvoorbeeld door verkeer, door optochten of door evenementen. Dat geldt in ieder geval tot 13.00 uur. Na die tijd kan de burgemeester een ontheffing verlenen. Maar ook de gemeenteraad kan het verbod juist uitbreiden  tot na de middag of andere regels stellen.

Wat kunt u doen?

Minister Plasterk wil dit D66 initiatief van D66 wel overnemen maar hij heeft eerst een internetconsultatie opgezet. Hierdoor mag iedere kerk, elk bedrijf, iedere vereniging of organisatie reageren naar de overheid toe om zijn of haar bezwaren tegen de afschaffing van de Zondagswet kenbaar te maken. Maar iedereen mag hier ook persoonlijk op reageren.

Tot wanneer kunt u reageren?

De internetconsultatie duurt tot 1 juni aanstaande. Maak gebruik van uw democratisch recht als burger in onze samenleving en geef de minister een reactie met een Christelijke overtuiging. De internetconsultatie is te vinden via onderstaande link en let daarbij op de volgende dingen: 

1.           Als u deze link aanklikt, vindt u daar een regel ‘Reageer op consultatie’. Daaronder staat de zin ‘Geef uw reactie op deze consultatie’. Daar moet u op klikken. In volgende scherm staat de vraag met eronder een tekstvlak waarbinnen u uw motivatie waarom u de Zondagswet wilt behouden kunt opschrijven.

2.           Klik op ‘Volgende’ om naar stap 2 te gaan. Daar hebt u gelegenheid om een document toe te voegen dat u misschien daarvoor hebt opgesteld. Indien dit niet het geval is kunt u verder naar de volgende stap 3.

3.           Het versturen van uw reactie. Let er wel op dat u de bevestigingse-mail die u daarna krijgt, moet afhandelen, anders wordt uw reactie niet opgenomen in de consultatie.

 

Gebruik deze link: https://www.internetconsult­­atie.nl/intrekkingzondagswet

« Terug